Inför kvällens kvartersråd

Här är det utvecklade förslaget för den tunnel som vi samtalade om vid det senaste kvartersrådet. Vi samtalade om kvarteret med omnejd och om hur vi ansåg att det skulle kunna förändras i enighet med de strategier, förslag och problem som vi identifierat vid det första kvartersrådet. Vi såg hur en stor del av området till nord väst från vår site definierades som en typ av ingenmansland bestående av parkeringar och breda vägar, något vi ansåg värt att förändra. Vi såg även hur andra delar av vår site är avklippta från kringliggande bostadsområden av de angränsande vägarna, skogsområdena och en sällan använd fotbollsplan. Här kom vi fram till, då vi även samtalat om hur viktigt det är att integrera studenten in i staden då kårerna i deras remissvar till kommunen för detaljplanen för universitetsstaden uttrycker behovet av just integration av studenterna in i Umeå stad. De anser att planeringen fram till nu har alienerat student bostadsområdena från andra bostadsområden och därav hämmar dem från att känna sig som de hör till staden och inte endast universitetet och campus.

Förslaget på just en aktivitets tunnel kommer från ett utvecklings arbete som skett på UMA, Umeå Arkitekthögskola där Tvättstugan.org har analyserat de samtal som hållits vid de tidigare kvartersråden och sedan vidareutvecklat de idéer som kommit upp.

Tunneln kommer vara belägen mitt i mötet mellan de tre olika bostadsområdena som redan finns, det nya bostadsområdet som kommer byggas av Akademiska hus och universitetsområdet. Genom denna nod leds cykelvägarna igenom med så möts människor också här genom olika aktiviteter och integreras in i varandras liv och bostadsområden genom det sociala utbytet som sker då man delar en plats. En lekpark för barn som drar familjerna som bor i en-familjs-husen på nordöstra Berghem, en skatepark engagerar och drar folk från olika delar av stan, ett ute-gym i samarbete med IKSU lockar gammal som ung, en basketplan kan också vara en dansbana, en utomhus-klättervägg konstrueras i samarbete med den lokala klätterklubben drar folk och genom att engagera föreningslivet så skapar man även en struktur av engagemang som ger platsen liv och kontinuerlig aktivitet. Och självklart mycket öppen yta för folk att grilla, dansa, hålla en spelning eller göra vad de vill. Det här projektet kommer att följas upp av kvartersrådet under kvällens möte och förändras och utvecklas enligt rådets tycke.

Vi kommer även under kvällen att jobba med vårt bostadshus och designen av det, så kom ikväll och samskapa design och stadsplanering.

Tunnel proposal

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s