Hyresgästförening för studenter.

Hyresgästförening för studenter, varför då? Jo, för att vi har det tufft på bostadsmarknaden och vi är en av de grupper i samhället som flyttar mest, därför sitter vi på många erfarenheter av boende och vad vi önskar oss i ett boende. Samtidigt som vi är svåra att planera för just av den anledningen att vi flyttar så mycket. Men samtidigt vill vi bo bra då studietiden är krävande och inte underlättas av ett undermåligt boende. Därför startar vi en hyresgästförening för studenter i samarbete med kårerna, vi kommer att arbeta för att etablera ett samarbete med kommunen och Bostaden AB, Umeås allmännytta för att kunna påverka bostadsbyggandet och stadsplaneringen så att den kan möta våra behov och önskemål på ett bättre sätt. Hyresgästföreningen kommer att anlita en koordinator som i tvättstugor runt om i studentbostadsområdena organiserar kvartersråd där vi samtalar om boende och stadsplanering men också etablerar tvättstugan som en social plats där människor kan mötas och inte bara tvätta utan även umgås med grannar i närheten av sina hem.

Här finner ni ett arbetsförslag för en projektstruktur för hur vår idé för hur en hyresgästförening för studenter arbetar i kvartersråd i tvättstugor runt om i staden. De tar sig an byggnadsförslag och planprogram och samlar in kvartersrådens åsikter, tankar och förslag som sedan vidarebefordras till Kommunen och dess Allmännytta.

Detta för att främja demokrati, göra det lättillgängligt och personligt att vara medborgerligt engagerad i sin stad och sitt kvarter, underlätta allmännyttans och kommunens tillgång till studenternas önskemål och åsikter, arbeta för förbättring av studenternas bostadssituation och för att skapa icke-kommersiella, sociala mötesplatser i tvättstugan, en plats som vi alla har tillgång till och som ligger i direkt kontakt med hemmet.

Det här förslaget är på engelska men detta kommer snart att kompletteras med ett även på svenska.

Designed structure 2

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s