Kvartersråd #2 Samskapa staden

Andra kvartersrådet den 16/3 2017, kl 18.30-20.30 alla som är intresserade är välkomna, man behöver inte ha varit med på det första kvartersrådet för att komma med den här gången.

Vi går vidare och zoomar in från staden som var temat på förra kvartersrådet, till kvarteret. Den här gången så rör vi oss från Berghem till Nydalahöjd och håller till i tvättstugan på Rullstensgatan 130.

Hela projektet innefattar ett engagemang i stadsplanering där vi samskapar ett medborgargenererat förslag för den del av utformningen av Lilljansberget kommer att börja exploateras under 2017/18 av kommunen i samarbete med Akademiska Hus. Här hittar du det reviderade planprogrammet för Lilljansberget.

Kvartersrådet träffas för andra gången av tre och kommer som sagt vid det här tillfället att titta närmre på kvarteret, vad vi har för erfarenheter, tankar och önskemål att det ska möjliggöra för oss. Det kommer att ske en presentation av det förra kvartersrådets resultat som kommer att ha implementerats i en fysisk modell som vi kommer att kollektivt analysera och tycka till om. Sedan så kommer vi att kollektivt ta fram ett förslag för hur utformningen av det som byggs i vårt kvarter kan fungera och se ut utifrån vad vi som studenter och nyexaminerade erfar att vi behöver och är intresserade av. T ex. hur kan man designa system som underlättar bostads sökandet för den nyexaminerade då denne måste lämna studentbostaden? Hur kan vi låta campusområdet vara levande även efter kl 19.00 de offentliga byggnaderna stängs?

Förslaget som vi samskapar kommer ställas ut och överlämnas till Umeå kommun.

Här hittar du till facebook eventet, ta med vänner och kom!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s