Möte med byggnadsnämnden

I måndags den 20 februari så hade vi ett intressant möte med byggnadsnämndens ordförande Mikael Berglund där vi från Tvättstugan presenterade projektet Kvartersråd och intervjuade Berglund kring hans syn på samtiden, historien och framtiden i relation till planering och stadsbyggnad i Umeå.

Mötets samtal växlade mellan tankar kring stadens potential och potentialen i själva planeringen som sådan och rörde både vid vad Berglund själv anser vara viktigt i stadsplanerings-processen och vad vi kommer att se tillbaka på och minnas från den förändring som Umeå som stad går igenom idag. Vi samtalade även om medborgardialoger och om Berglunds erfarenheter av dessa och om hur man kan bedriva dem framgångsrikt.

Projektet Kvartersråd togs emot med intresse av Berglund och vi kommer hålla kontakten och höras framöver om ännu en presentation av projektet i sin helhet då det färdigställs till sommaren.

En sammanfattning av samtalet kommer att sammanställas, skickas in för att Berglund ska få läsa och godkänna och sedan läggas upp här på hemsidan.

Tvättstugan tackar Mikael Berglund för ett intressant samtal och ser fram emot att samtala igen.

stadshuset-umea%cc%8a

Bild: Sveriges Radio (Mobiltelefonen dog i kylan så det blev igen bild vid mötet. Denna kommer att bytas ut mot en egen bild inom kort.)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s