Tack för igår kvartersrådet!

Tvättstugan tackar alla som kom igår och tackar för alla väldigt intressanta tankar och reflektioner som lyftes och diskuterades. Titta in på Facebook eller Instagram för bilder från gårdagens kvartersråd och håll utkik för nya inlägg här på hemsidan då det som nu följer är ett gediget arbete med att sammanfatta allt som sades som bit för bit kommer publiceras här.

Kvällen handlade om staden och livet och relationen till den. Samtalen definierades av intressanta ämnen där de olika deltagarna berättade om sina upplevelser och om de tankar som kommit upp under presentationen. Vi åt semlor och drack kaffe och redogjorde för en innehållsrik upplevelse av bostadssituationen och levnadssituationen i Umeå utifrån deltagarnas egna erfarenheter. Vi var några som ännu studerar, några som är färdiga med sina studier och någon som inte ännu börjat studera. Tankarna och idéerna skrevs ner på post-its, områden märktes ut på kartan och frågorna besvarades. Vi bestämde att frågorna skulle läsas upp högt och att vi alla samtidigt skulle svara på dem för att kunna hålla en diskussion om var fråga samtidigt som vi formulerade vårt eget svar.

Vi i organisationen står nu inför att rita ihop det första kvartersrådets tankar och resultat till ett samskapat förslag för utformningen av en del av Lilljansberget. Nästa gång zoomar vi in på kvarteret och livet och relationen till det. En ny karta kommer visas upp och en tredimensionell gestaltning av kvarteret runt vår site kommer att presenteras för att kvartersrådet enklare ska kunna få en känsla för området vi ska samskapa för.

Det blir möte med kommunen på måndag 20/2 2017 där vi ska intervjua byggnadsnämnden om tankarna kring deras planförslag och visa en presentation av vårt samskapande i Tvättstugan av ett alternativ och komplement till deras plan.

Tack igen! Det var guld!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s