Nya översiktsplaner ute på samråd till 13 april 2017.

Vi i Tvättstugan har granskat översiktsplanen för universitetsstaden på grund av våra intentioner att samskapa ett förslag för hur en del av Lilljansbergets framtida exploatering skulle kunna designas och tas fram av ett kvartersråd bestående av unga och studenter. För vi anser att med deras kunskaper, önskningar och erfarenheter kan vi komma åt problem och dilemman vi annars inte skulle och på så sätt bygga mer hållbart.

I den här granskande processen så la vi märke till att Umeå kommun just nu har två delar av översiktsplanen samt revidering av Fördjupning för Umeå (antagen 2011) ute på samråd fram till den 13 april 2017. Här hittar du information om detta på kommunens hemsida.

Vi i Tvättstugan anser att det är värt att dela denna upptäckt då vi tycker att delande av kunskap om hur vår stadsutvecklingsapparat fungerar främjar demokratin och att det är viktigt att arbeta för att så många som möjligt är medvetna om vad som händer i stadsplaneringen, att de vet att de kan lämna åsikter och att de enligt lagen ska ges insikt och möjlighet att påverka den.

Under samråden så ska kommunen enligt Plan och Bygglagen öppna upp processen för att bli mottaglig för allmänhetens tankar och åsikter.

Delarna av översiktsplanerna som är ute på samråd är Översiktsplan för Umeå Kommun, Tematiskt tillägg för landsbygden och Fördjupning för Umeå (reviderad). Samrådet innefattar den här gången ett webbformulär där du kan fylla i dina uppgifter och åsikter och sedan maila in dem till kommunen. Ansvarig är stadsplaneraren Pernilla Helmersson.

o%cc%88versiktsplanen-umea%cc%8a

Bild: Umeå Kommun


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s